Перейти до змісту
  • Головна
  • avreal

    Користувач
    • Постів

      34
    • Зареєстровано

    • Відвідування

    Інформація

    • Місто народження: Бровари

    Контакти

    Досягнення avreal

    Новачок

    Новачок (1/14)

    0

    Репутація

    1. Наприклад так.Беремо когось, хто підключений через бравопорт. І лізе кудись за його межі. Трафік між бравопортом і юзером йде? 1% ціни з бравопорта (а він перекине на юзера). Трафік між бравопортом і тим, у кого бравопорт купляє смугу в Києві йде? 1% з ціни того, "хто надає послугу" - з "того у Києві", а він накине на ціну для бравопорта. Якщо тепер ще той не напряму в світ, а через когось ще, якийсь більший вузол - ще накинеться. Вже втроє. А потім вони здогадаються кожен трафік порахувати двічі - вхідний бравопорта (обкладається) та вихідний його постачальника в Києві (обкладається). Було б бажання, а воно у них є. Цікаво - пенсіонерам полегшало після того, як ввели податок у пенсійний фонд 6% з мобільних "трафіків" та 1% з обміну валют?
    2. Завжди краще було взяти дешеве дзеркало ніж наворочене не-дзеркало. Ну крім одного випадку, про який я вже згадував вище - коли якість фото на третьому місці після реально потрібного гіперзуму та бажання прислухатися до тих, хто каже "дзеркалка - понти". Єдине виключення - Sony R1. Але там стояв той же сенсор, що в дзеркалках і ця камера була більша, важча і дорожча за дзеркалки нижнього рівня.
    3. Так то ж постійна проблема, треба постійно пахати і результат буде не скоро і досягти його непросто.А тут річ сезонна, з місяць пройде і само розсмокчеться, як розсмокталися пташині-курячі бульки на воді. Але можна буде собі записати "велику перемогу" А зараз так маємо як завжди дві групи - одна грає на пониження, інша на підвищення. Зараз обом вигідно розкуртити істерію, але одні сподіваються, що за пару-трійку тижнів до виборів вони зможуть записати собі в плюс "щасливий порятунок країни", а інша - що встигне за цей же час натриндіти "а от якби були ми - такого б точно не було, і якщо будемо ми - такого більше ніколи не буде" в такому об'ємі, що народ поведеться. І навіть розкручуючи "караул, епідемія, пандемія" - ніхто не насмілився порівняти числа з минулим/позаминулим/поза-..-поза-минулим роком. Це ж круто було б - "от як я був прем'єром, то в розгар грипу хворіло всього стільки-то, а померло так взагалі всього стільки-то і то вдавилися печивом, а не від грипу, а от ЗАРАЗ..." Але ніяка ні "зовнішня" (регіони) ні внутрішня (Єхануров) опазиція такого не каже - чого? Може того, що ну зовсім нагло не збрешеш, а так - не дуже і відрізняється ситуація від попередніх років.
    4. З тим самим успіхом я можу сказати "Помирає багато людей, влада на це плює, а Ви посилаєтеся на вікіпедію", власне, я на це і натякнув
    5. ОФФТОП :: Помечено автором как несоответствующее данной темеА такої проблеми, як "АБ0-конфлікт" на вікі взагалі немає, ну то й що? Ті, хто від цього постраждав - щось собі самі придумали?
    6. W2K, XP-SP2, XP-home, openSUSE/64 11.1, ubuntu/32 9.04 - це на різних компах (домашній/ноут/робочий) і в різний час, все під грубом до трьох ОС на машині.
    7. Безперечно. Але я стомився сперечатися.
    8. За FZ50 приблизно у 1.7 рази більша площа сенсора => менші шумиraw - іноді допомагає витягти кадр, який при зніманні відразу в jpeg вийшов би пропащий. Хоча не знаю, наскільки це корисно на 1/1.8". За P90 еквівалентний фокус на ближньому кінці 26мм проти 35 у FZ50 - ширший кут зору, 35 іноді таки не вистачає"оптика лейка" - не аргумент, на моделях такого рівня, на мою думку, це мало що означає. зум 24 у P90 не аргумент - раз взагалі виникло питання "порівняйте мені", значить спеціальної потреби по характеру запланованих робіт в такому зумі немає, а інакше - це "на погратися", а реально і на FZ50 буде використовуватися в основному діапазон екв. фокусних ну десь 35-150..200 з наявних 35-420
    9. Чистісінькою французькою мовою - "вженема, вженема, вженема". Роздано. Навіщо? Саме старі, більш за все вже нікуди не годні.
    10. До речі (ой це наче офтоп тут... хоча підходить під відповідь на "де взяти техніку") віддам просто так за щось таке смачненьке до чаю 1) Київ-19/Геліос-81 50/2.0 різкість лише по мату та мікрорастру, експонометр працює 2) Київ-19М/АРСАТ (той же "Геліос", тільки випуску після 1990 року) різкість - мат/мікрорастр/клин, але десь губиться контакт вмикання експонометра (Граніт-11 зум 80-200/4.5 та фікс Калейнар 100/2,8 вже подаровано ) (Київ-4А в неробочому стані ) На форум (і, відповідно, в цю тему та в приват) зазираю нерегулярно, тому може доведеться потерпіти.
    11. Береш хоч свою фотографію, хоч фотографію своєї киці (if any exist), закидаєш на цей сайт, задаєш розмір вишивки в штуках хрестиків та кількість кольорів, з якими є готовність працювати. Отримуєш файл pdf з порізаною на необхідну кількість сторінок схемою вишивки, друкуєш та зклеюєш у великий лист, йдеш купляєш потрібні нитки. p.s. Є й програми під віндовс, які можна скачати і генерувати схеми на місці. Гуглити "геренатор вышивок"
    12. А я калібрував колись собі ("ну ви курсі") і трубку, і MVA-LCD, а потім купив Apple cinema HD 23" і вирішив його не чіпати. Для мене досить його заводського стану.А на роботі самсунг 204B - його просто нема сенсу калібрувати.
    13. MIDI - це UART ("COM-порт"), але з фізичними рівнями не RS232, а CL (Curent Loop) і з "нестандартною" з точки зору "стандартних IBM-PC COM-портів" швидкістю 31250 На старих PC-шних портах виставити було неможливо, на нових, які тягнуть більше 115200, наприклад, на USB-COM конверторах це можна виставити. Пошук midi rs232 adapter першим лінком дає схему перехідника, який узгоджує фізичні рівні, але на COM-порту ще треба виставити потрібну швидкість і я просто не знаю, чи зуміє потрібна програма це зробити, адже система може не поставити "невідомо що на COM-порту" як міді-пристрій, а програма може не вміти брати не у системи, а напряму з COM-порта. Ось ще дещо нагуглилося, вже зразу з перехідником RS232-USB. "раз звёзды зажигают, значит это кому-нибудь нужно", тобто значить воно працює з потрібними програмами. Тобто взагалі є шанс на якийсь USB-перехідник до старої мобілки (у якої не було USB і просто в перехіднику стоїть конвертер USB-serial) почепити оптрон та може транзистор який і все буде нормально. Але ж це треба знати і вміти. Або розміняти це на гроші і купити готовий перехідник, який точно працюватиме :wink:
    14. Ну-у-у-у... я б посперечався.Не з приводу якості знімків, а з приводу класифікації "Смєни-8" як мильниці. У "Смєни-8" був далеко не найгірший об'єктив (у "етюда", здається, був такий дешевий апарат на широку плівку, щоб зовсім піонерам контактним друком без збільшувача друкувати - так точно гірший був :wink:, дорожчі "Вілії" могли похвалитися лише акспонометрами, але не об'єктивом). І "сенсор" (себто плівка) у нього фактично був як і у "федів" та "зенітів" з "києвами" чи у "практики" - принаймні доки власники останніх купляли ту ж ФОТО-65 чи вихоплювали слайдову "ORWO". Тому однозначно ставити знак рівності між "Смєнами" та нинішніми цифромильницями я не став би.
    15. І в плівковій фотографії і фон міняли, і врізали потрібне з іншого фото, і використовували "віражі" для зміни тональності ч/б фото ("сепія" і т.д.). Ну а щодо "если добавлять резкости нерезким фото", то "все придумано до нас" Наприклад, нерізке маскування (вся практично та ж сама "математика", просто зроблена "аналоговим" способом), і такий зовсім вже "ефект", як соляризація чудово використовувалися в плівковій фотографії сотню років. Зараз це все просто зроблено іншими технічними можливостями, а заразом ще купу різного навчилися робити. Перед тим, як сперечатися про "чистоту" плівкової фотографії та "ненатуральність" цифрової обробки спочатку почитайте в книжках 40..50-річної давності про те, що вміли робити в доцифрову епоху і наскільки це міняло "натуральний" знімок. Зараз це лише стало простіше і доступніше "народним масам". Ну так і на автомобілі перше міг їздити лише той, хто може сам його зібрати (а то й зконструювати), і домашні комп'ютери колись - люди самі собі плати травили, самі мікросхеми паяли, настроювали...
    ×
    ×
    • Створити...

    Важлива інформація

    Використовуючи цей сайт, Ви погоджуєтеся з нашими Умови використання, Політика конфіденційності, Правила, Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань..