Перейти до змісту
  • Столові смаколики і все про це

    Рекомендовані повідомлення

    Сырные булочки с кетчупом

     

    2 шт. грибного кубика Магги

    500 г муки

    3 ст.л. сахара

    300 мл молока

    15 г быстродействующих дрожжей

    200 г тёртого сыра

    3 ст.л. кетчупа

    1 яйцо

    1 ст.л. сливочного масла

    грудинка/колбаса и т. п...

     

     

     

     

    В тёплом молоке развести грибные кубики Магги и дрожжи. Добавить муку, сахар и замесить тесто.

     

     

     

     

    Поставить тесто в тёплое место на 1-1,5 часа до увеличения объёма в 2-3 раза. (Я тесто делала в хлебопечке).

    Готовое тесто разделить на 4 части.

     

     

     

     

    Каждую раскатать в виде прямоугольника.

     

     

     

     

    Смазать прямоугольники кетчупом (я еще сверху майонезом немного смазала).

     

     

     

     

    Посыпать сверху сыром.

     

     

     

     

    Я еще грудинки порезала и сверху покидала.

     

     

     

     

    Скатать в рулетик.

     

     

     

     

    Нарезать рулетики ломтиками толщиной 2-2,5 см.

     

     

     

     

    Уложить ломтики на смазанный маслом противень срезом вниз. Смазать яйцом (я этого не делала). Выпекать 20-25 минут, при t 200 градусов С.

     

    ПРИЯТНОГО АППЕТИТА!!!

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    • 3 місяця через...

    Вітаю всіх з Різдвом Христовим!

    Нова ра-а-а-дість ста-а-ла,

    Яка не-у бувала,

    Над вертепо-о-м зірка ясна,

    Світу засія-а-а-ла.

     

     

    В гарну днину, в добрий час

    Із Різдвом вітаєм Вас!

    Із Вечерею Святою, веселою колядою!

    Хай колядочка лунає, і сніжком хай посіває,

    Хай Рік Новий несе у хату,

    Щастя й радості багато!

    Христос народився!

     

     

    Кутя

    Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

    Перейти до: навігація, пошук

     

     

    Кутя у макітрі та макогон.

    Кутя (Рум. colivă, Srb:кољиво, Пoл. Kutia) (від грец. κουκκιά «зерна, боби») - обрядова страва, що подається на стіл у переддень Різдва - Святий вечір - серед інших дванадцяти страв. З вживання куті починається Святвечір. Обов'язковими компонентами куті з давніх часів є пшениця, мак та мед. Сьогодні до куті часто додають інші компоненти - горіхи, родзинки, шоколад. Сирий мак до куті перетирають у спеціально призначеній для цього посудині - макітрі з допомогою дерев'яного макогона. Спочатку смак тертого маку гіркий, але за деякий час гіркота зникає.

    Звичай готувати кутю простежується з дохристиянських часів. Її готували як ритуальну страву для душ померлих. Господар дому спершу мав вийти на ґанок та викинути у простір кілька ложок куті із спеціальною примовкою, що це для душ померлих предків. Також, крім куті для всіх членів родини у Святвечір, додаткова миска з кутею та ложкою кладеться на стіл на куті або (в наші дні) перед фотографією померлої особи.

    Звичай вживання "ритуальної куті" зберігся в Україні до сих пір (у всякому разу по селах). Тільки ця страва має назву - коливо (звичайний білий хліб в солодкій воді). Головним є те, що коливо - спільна страва, яку по черзі споживають однією ложкою. Досить цікавим є також те, що дихотомічність назви цієї страви характерна тільки для України, тоді як у сербів залишилася одна назва - коливо, а в росіян - кутя.

    Святоріздв'яні хліби (кутя, колач або хліб) - то символи трьох астральних світил, "головних об'єктів святочного культу, тобто Місяця, Сонця, Зорі".

    Зміст

    [сховати]

    • 1 Рецепти куті

    o 1.1 Кутя звичайна

    o 1.2 Кутя з пшениці з маком чи з варенням

    o 1.3 Ячмінна, пшенична та рисова кутя

    • 2 Дивіться також

    • 3 Посилання

     

    Рецепти куті

    Кутя звичайна

    Інгредієнти: 2 скл. пшениці, 1 скл. маку, 1 скл. горіхів, 50 г родзинок, 100 г меду, 50 г чорного шоколаду.

    Інструкції: Пшеницю помити, замочити на кілька годин . Після - відварити на середньому вогні до готовності. Мак промити, запарити (залити на 20-30 хв. окропом) і перетерти в молоко у макітрі. У сьогоденні макітр немає, то використовують м'ясорубку - перемелюють мак 2-3 рази (результат не можна рівняти з макітрою, краще використовувати кавомолку). Горіхи подробити і присмажити до золотавого кольору . Усе перемішати, додати вимитi і підсушені родзинки, мед, цукор і , за бажанням, тертий шоколад.

    Традиційна кутя готується без додавання шоколаду.

    Кутя з пшениці з маком чи з варенням

    1 фунт пшениці перебрати, перемити, всипати в окріп, коли закипить - висипати на дуршлаг, промити холодною водою, всипати в каструльку, залить водою, скип’ятити, накривши кришкою, i поставити в гарячу піч на чотири години. Коли впріє до м’якості, винути і поставити у холодне місце. У цей час вимити 1 склянку маку, обдати окріпом, злити воду, перемити у холодній воді, злити її, ще раз обдати окропом, обдати холодною водою, злити її, терти у кам’яній чашці, поки не побіліє і не розітруться зерна, положити 0,5 склянки цукру чи 2 ложки меду, змішати з пшеницею, підлити трішки охолодженої кип’яченої води. Замість маку можна покласти у пшеницю склянку ягід і фруктів з варення, без соку, розвести цукровою кип’яченою водою.

    Ячмінна, пшенична та рисова кутя

    Потовкти ячмінь чи пшеницю і варити в воді. Подається з молоком: конопляним, маковим, мигдальним чи розведеним медом, що зветься сита – в ситу додається мигдаль, грецькі чи звичайні горіхи. Подавати 24, 31 грудня та 5 січня. Перед 1-м січня до куті подаються вершки.

    AzovPort

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    Запеканка с вишней и киселем

     

    Необходимые продукты:

    молоко - 1 л

    крупа манная - 200 г

    вишня консервированная - 1 банка (700 мл)

    сахар - 75 г

    сливочное масло - 50 г

    корица молотая - 1/2 ч. ложки

    цедра лимона тертая - 1/2 ч. ложки

    яйца - 4 шт.

    крахмал - 1 ст. ложка

    соль - 1 щепотка

     

    Способ приготовления рецепта:

    1. Молоко доведите до кипения со щепоткой соли. Высыпьте струйкой манку, варите 2 минуты, затем остудите. Вишню откиньте на дуршлаг, слив в отдельную посуду сок. Нагрейте духовку до 200 градусов.

     

    2. Взбейте миксером сливочное масло с сахаром, добавьте молотую корицу и тертую цедру лимона. Отделите белки от желтков, желтки добавьте к маслу. Затем перемешайте с манной кашей. Выложите в смесь вишню. Взбейте белки и также введите в подготовленную массу.

     

    3. Выложите е в смазанную сливочным маслом форму и запекайте в духовке около 40 минут.

     

    4. в вишневый сок долейте воды до 250 мл, доведите до кипения и заварите крахмалом. Приготовленный кисель подайте к столу с запеканкой.

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    ×
    ×
    • Створити...

    Важлива інформація

    Використовуючи цей сайт, Ви погоджуєтеся з нашими Умови використання, Політика конфіденційності, Правила, Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань..