Перейти до змісту
  • Кіно
  • VI Фестиваль британського кіно


    Nata

    Рекомендовані повідомлення

    VI Фестиваль британського кіно

     

     

    http://city.brovary.net/portal/uploads/1163873720/gallery_174_6_20756.jpg

     

     

    23 листопада 2006 року розпочинається VI ФЕСТИВАЛЬ НОВОГО БРИТАНСЬКОГО КІНО, що знову проходитиме в шести найбільших містах України. На вас чекають сучасні, оригінальні та традиційно якісні стрічки, розмаїті за жанром і тематикою! Ми представимо 7 фільмів для перегляду в столиці та 5 – в інших містах.

     

    Кайф

     

     

     

    2005, музично-біографічна драма, реж. Стівен Вуллі, у ролях Ліо Ґре?орі, Педді Консідайн, Девід Морісі, Бен Уішоу, Тува Новотні, Монет Мазур, Амелія Уорнер, трив. 103 хв., не рекомендується глядачам до 16 років.

     

    Брайан Джоунс був геніальним митцем, поп-зіркою, фешн-іконою та бабієм. Між 1962 та 1969, впродовж семи коротких років, в які помістився його карколомний злет та швидке падіння, Брайан став музичною легендою, створивши «Rolling Stones» – один із найкращих рок-н-ролльних гуртів усіх часів. Брайан Джоунс був переконаним декадентом, що протестував проти усього та обожнював цей світ в ті моменти, коли не ненавидів його. А його легендарне захоплення наркотиками та алкоголем розпалювало його і без того лиху вдачу. «Кайф» - це історія ранніх років «Rolling Stones». Це також таємнича історія смерті одного з найталановитіших музикантів 60тих років. Він помер на руках ледь знайомої людини, самотньої літньої ночі, лише кілька тижнів по тому, як залишив гурт...

     

    Номіновано на «Золотого Хічкока» на фестивалі британського кіно у Дінарді (Франція), а також на премію «Empire».

     

    Цоці

     

     

     

     

     

    2005, кримінальна драма, реж. Ґевін Худ, у ролях Преслі Чвенеяга, Тері Фето, «Зола» Бонгінкосі Дламіні, трив. 94 хв., не рекомендується глядачам до 15 років.

     

    Чуйний вражаючий фільм, знятий за мотивами однойменної книги визнаного драматурга Атола Фугарда, оповідає про шість днів із життя юного, але безжального ватажка вуличної банди, котрий застрелив жінку та викрав її авто, не помітивши у паніці немовля на задньому сидінні. У супроводі потужної енергійної музики, «Цоці» є відбитком непростого вуличного життя у сучасному Йоганнесбурзі.

     

    «Оскар» за «найкращий іноземний фільм року»; нагорода Британської академії кіно та телебачення за «найкращий неангломовний фільм», Премія ім. Карла Формана як «найбільш перспективному новачку»; приз глядацьких симпатій на Міжнародному кінофестивалі у Торонто; Гран-прі жюрі «Особлива відзнака» та приз глядацьких симпатій на фестивалі Американського інституту кіно; приз глядацьких симпатій на Міжнародному кінофестивалі у Денвері; нагорода за «найкращу британську стрічку» та приз глядацьких симпатій на Міжнародному кінофестивалі в Единбурзі; приз глядацьких симпатій на Міжнародному кінофестивалі у Сан-Луї та ін.

     

    Стиль життя

     

    2004, драма, реж. Амма Асанте (дебют), у ролях Стефані Джеймз, Олівер Гейден, Натан Джонс, Гарі Шеппард, Дін Вонг, Сара Ґре?орі, Бренда Блетин, трив. 91хв., не рекомендується глядачам до 15 років.

     

    Вдумлива та зворушлива драма про життя п’ятьох тінейджерів, що борються за свої мрії. Сюжет стрічки обертається довкола малолітньої матері та трьох її друзів: п’ятнадцятирічного хлопчика, що хоче бути «справжнім валлійцем», та двох сімнадцятирічних юнаків, один із яких мріє вирватися з пут свого млявого оточення, а інший відчайдушно прагне кохання. Усі вони балансують над суспільною прірвою, намагаючись знайти свій власний шлях у житті … доки одного дня параноя, нудьга, розпач та лють не утворять смертельну суміш...

     

    Премія ім. Карла Формана як «найбільш перспективному новачку» (Британська академія кіно та телебачення); нагорода уельської філії Британської академії кіно та телебачення за «найкращий фільм», «найкращу режисерську роботу», «найкращу актрису» та «найкращого актора-дебютанта» (Стефані Джеймс); UK Film Talent Award; приз FIPRESCI на кінофестивалі у Майамі; нагорода SIGNIS – особлива премія на Міжнародному кінофестивалі у Сан-Себастьяні та ін.

     

    Жовта преса

     

     

     

    2005, сатирична драма, реж. Мері МакҐакіан, у ролях Руперт Грейвз, Дженніфер Джексон Лей, Малкольм МакДауелл, Айан Гарт, Керрі Фокс, Саймон Селлоу, Люсі Дейвіс, трив. 122 хв., не рекомендується глядачам до 15 років.

     

    Історія кохання, яка розігрується в ефектному та ласому до сенсацій світі британських таблоїдів. «Жовта преса» – це сучасна урбаністична сатира, дія якої відбувається впродовж одного тижня в редакції бульварної газети. Авторитарний шеф-редактор та його розумний і відчайдушний редактор (котрий, між іншим, спить із дружиною шефа) б’ються за владу та панування, використовуючи штатних журналістів як пішаків у своїх іграх. Стрічка, сюжет якої розгортається на тлі виборів у США та сучасного повального захоплення знаменитостями, пропонує дотепний погляд за лаштунки бульварної преси.

     

    Премія «Ковбой» на кінофестивалі у Джексон Гоул.

     

    Хлопець Ікс

     

     

     

     

     

    2004, чорна комедія, реж. Сол Мецштайн, у ролях Джексон Біггз, Наташа МакЕлоун, Джерелі Нортгем, Майкл Айронсайд, трив. 94 хв., не рекомендується глядачам до 15 років.

     

    Чорна комедія, погляд на армію в стилі «Поправки 22» та «M*A*S*H». Фільм знято за мотивами роману Джона Ґрізенера «Ніхто не думає про Гренландію». 1979 рік. В’єтнамська війна закінчилася чотири роки тому. Кандидат у президенти США Рейган закликає до збільшення війскових витрат, а Радянський Союз от-от програє холодну війну. Тим часом на військовій базі Квангаттарса губиться американський солдат Руді Спрюанс, якого помилково висадили на краю землі у крижаних пустелях Арктики. За ним ніхто не приходить… Однак армія не може помилятися. Прийшовши до тями у армійському шпиталі, якого офіційно не існує, Руді розуміє, що опинився в епіцентрі «невеличкої канцелярської помилки».

     

    Номіновано на нагороду British Independent Film

     

     

    ВЕЛИКИЙ ЕКСТАЗ РОБЕРТА КАРМАЙКЛА

     

     

     

     

    2005, драма, реж. Томас Клей (дебют), у ролях Дені Дайер, Леслі Менвіль, Ден Спенсер, Райан Уінслі, Чарльз Мнене, трив. 96 хв., не дозволяється глядачам до 21 років.

    Увага! Деякі сцени фільму можут викликати шок та обурення глядачів

     

    "Якщо глядачів знудило від відрази, значить ми досягли результату", заявив режисер, відповідаючи на запитання глядачів після показу стрічки на Единбурзькому кінофестивалі. Автор фільму ставить за мету шокувати аудиторію, включаючи до стрічки сцени в стилі "Механічного апельсину" Стенлі Кубрика, тільки доводячи їх брутальність і жорстокість до крайньої межі (або ж, на думку багатьох глядачів, виходячи за будь-які межі прийнятності). "Великий екстаз" оповідає про компанію підлітків. Події відбуваються на тлі війни в Іраку. Режисер досліджує зв’язок між – з одного боку – жахами війни, котрі для багатьох є не більш ніж віртуальними картинками з теленовин, і – з іншого боку – звірячою брутальністю, на яку здатні здавалося б звичайні підлітки, що живуть у млявому британському містечку на березі моря. Стрічку було відібрано до престижної програми Тижня критиків в рамках Канського фестивалю, а також показано на численних фестивалях по всьому світу. Будучи дуже гарно знятим фільмом, "Великий екстаз" водночас спричинив запеклі дискусії щодо доцільності, і, взагалі, прийнятності зображення на екрані сцен насильства. Ми надаємо українським кіноманам можливість скласти власну думку, однак, водночас, вважаємо за необхідне попередити про те, що "Великий екстаз Роберта Кармайкла" – це шокуюче кіно, і, у разі сумнівів, ми радимо відмовитися від перегляду.

     

    Вартість та продаж квитків:

     

    Вартість квитків на фестивальні покази в Києві – 25 грн., в інших містах – також спеціальна „фестивальна” ціна, вдвічі менша за звичайні ціни зазначених кінотеатрів.

     

    Продаж квитків розпочнеться за два тижні до початку фестивалю – поспішайте зайняти свої місця, їх може бути менше, аніж бажаючих потрапити на ексклюзивну кіноподію!

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    ой , через 3 дня .... Очень надеюсь билеты на "Кайф" еще не все продали...

    Кто еще пойдет на означенный фильм ?

    Ната , спасиба за инфу )

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    блин. я бы вообще на все пошел бы... а как всегда, не опаду ни на что... порограмма оч интересная...

     

    больше всего заинтересовало "стиль жизни" и "цоци"

    ~

    Массовый век порождает массового человека (с) Д.Томас

    ~

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    ВЕЛИКИЙ ЕКСТАЗ РОБЕРТА КАРМАЙКЛА я бы пошёл с удовольствием :)

    Я слухаю Джем FM 95,6

    Україна та рок-н-ролл - понад усе!!!

    Кто ненавидит войну, тот в плену ("Сплин")

    Больно бывает не только от боли, страшно бывает не только за совесть (Земфира)

    Всі ми тільки іноземці, завжди тільки іноземці, в літаку і у підземці, навіть вдома іноземці ("Таліта Кум")

    http://www.speedtest.net/result/489458256.png

    http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/zemafan.png

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    я іду у суботу на "Зміст життя"=)

     

     

    Розклад сеансів

     

     

     

     

    VI Фестиваль нового британського кіно

     

     

     

     

     

    Київ, кінотеатр "Україна"

    23 листопада, четвер

    19:00 Кайф

    з перекладом (Червона зала) 16*

    21:10 Цоці

    в оригіналі (Синя зала) 15*

    -

    24 листопада, п’ятниця

    19:00 Цоці

    з перекладом (Червона зала) 15*

    21:10 Кайф

    в оригіналі (Синя зала) 16*

    -

    25 листопада, субота

    19:00 Стиль життя

    з перекладом (Червона зала) 15*

    21:10 Цоці

    в оригіналі (Синя зала) 15*

    -

    26 листопада, неділя

    19:00 Жовта преса

    з перекладом (Червона зала) 15*

    21:10 Стиль життя

    в оригіналі (Синя зала) 15*

    -

    27 листопада, понеділок

    19:00 Кайф

    з перекладом (Червона зала) 16*

    21:10 Жовта преса

    в оригіналі (Синя зала) 15*

    -

    28 листопада, вівторок

    19:00 Фестиваль

    з перекладом (Червона зала) 18*

    21:10 Жовта преса

    з перекладом (Синя зала) 15*

    23:20 Великий екстаз Роберта Кармайкла

    в оригіналі (Синя зала) 21*

    -

    29 листопада, середа

    19:00 Хлопець Ікс

    з перекладом (Червона зала) 15*

    21:10 Фестиваль

    в оригіналі (Синя зала) 18*

    23;20 Великий екстаз Роберта Кармайкла

    в оригіналі (Синя зала) 21*

    -

    30 листопада, четвер

    21:10 Хлопець Ікс

    в оригіналі (Синя зала) 15*

     

    *фільм не рекомендується глядачам, молодшим зазначеного віку

     

    http://www.britishcouncil.org/uk/ukraine-arts-britfilm.htm

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    отлично... только хочу на оригиналы.... =)

    ~

    Массовый век порождает массового человека (с) Д.Томас

    ~

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    Я б не рекомендував іти на "Цоці" - зовсім не вражаюче з огляду на світові тріумфи. Толком навіть не показали життя Пд.Африки , до того ж він занадто націлений на імпорт. Але справа ваша.

    Все ж подивитись вартує , хоча наврядчи за 25 грн. хай навіть на великому екрані.

    ftp://192.168.6.1/video2/Triller/Tsotsi.avi

    Подошли. Открыл калитку, и они остановились, повернулись. Я хочу

    сказать, поймал ее, хочу сказать, но закричала, а я сказать хочу,

    выговорить, и яркие пятна перестали, и я хочу отсюда вон. Сорвать с лица

    хочу, но яркие опять поплыли. Плывут на гору и к обрыву, и я хочу заплакать.

    Вдохнул, а выдохнуть, заплакать не могу и не хочу с обрыва падать - падаю

    - в вихрь ярких пятен.

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    Я б не рекомендував іти на "Цоці" - зовсім не вражаюче з огляду на світові тріумфи. Толком навіть не показали життя Пд.Африки , до того ж він занадто націлений на імпорт. Але справа ваша.

    Все ж подивитись вартує , хоча наврядчи за 25 грн. хай навіть на великому екрані.

    ftp://192.168.6.1/video2/Triller/Tsotsi.avi

     

    оу.. мэрси

    ~

    Массовый век порождает массового человека (с) Д.Томас

    ~

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    завтра иду на "Кайф" . Блин , вот если бы на инглише , но с русскими субтитрами.... Английский учу с первого класса , в универе полностью на английском преподавали - а вот поди ж ты , британцев в упор не понимаю , за редким исключением ((
    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    2005, музично-біографічна драма, реж. Стівен Вуллі, у ролях Ліо Ґре?орі, Педді Консідайн, Девід Морісі, Бен Уішоу, Тува Новотні, Монет Мазур, Амелія Уорнер, трив. 103 хв., не рекомендується глядачам до 16 років.

    Такое себе говнецо , посыпанное сахаром ))

    "Как еще один хароший парень перенаправил свою жизнь в бааальшую ржавую трубу"

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    Вчора дивилася "Стиль Життя"..нуууу...3+..=\..таке собі кіно...ніяких вражень=\...собсно переклад ЖЖОТ!!! перекладач,по-перше, картавить, по-друге, гнусавий якийсь голос у нього=))
    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    собсно переклад ЖЖОТ!!! перекладач,по-перше, картавить, по-друге, гнусавий якийсь голос у нього=))

     

    ооо... значит он все фильмы переводил ? ))

    Я думал , что он не кагтавит , а косит под амегикоса ))

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    а як він мати перекладає..ггаг..

    просто фільм "Стиль Життя" дуже вже ж з матюками=))

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    а як він мати перекладає..ггаг..

    просто фільм "Стиль Життя" дуже вже ж з матюками=))

     

    ага , ага )) "Лаве" , "Капэць" всякие .. В "Кайфе" матов было мало , но все равно забавно.

    Кажись , переводчик - единственный плюс всех фильмов фестиваля )))

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    • 2 тижня через...
    Гість
    Ця тема закрита для опублікування відповідей.
    ×
    ×
    • Створити...

    Важлива інформація

    Використовуючи цей сайт, Ви погоджуєтеся з нашими Умови використання, Політика конфіденційності, Правила, Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань..