Перейти до змісту
  • Життя міста
  • Через пожежу під Чорнобильською АЕС МВc і Нацгвардія підняті по тривозі, Яценюк виїхав в епіцентр НС


    Рекомендовані повідомлення

    Через пожежу у зоні відчуження по тривозі підняті бійці Нацгвардії і МВС. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив очільник МВС України Арсен Аваков.

     

    За його словами, прем’єр-міністр України зібрав комісію з надзвичайних ситуацій і працює на місці пожежі.

     

    «Яценюк з офіцерами СЧС працює на місці, в безпосередній близькості від лінії вогневої атаки. Я в оперативному штабі в Києві — в аеропорту — координуємо вильоти спецавіації», — написав Аваков.

     

    «По тривозі в готовність піднята Нацгвардія та підрозділи МВС», — додав міністр внутрішніх справ.

     

    Нагадаємо, про пожежу в кількох місцях зони відчуження на території державного підприємства «Чорнобильська пуща» рятувальники дізнались сьогодні незадовго до 13 години.

     

    Читайте також. Гасять з повітря і з землі: у зоні відчуження ЧАЕС триває масштабна пожежа (Відео)

     

    Станом на 16-ту там працювали 182 фахівці і 32 одиниці спецтехніки, включно з двома літаками і вертольотом. О 15 год 5 хв пожежна авіація скинула першу порцію води на епіцентр пожежі.

     

    Читайте також. Загрози об’єкту «Укриття» нема, рятувальники не пустили лісову пожежу до ЧАЕС — Шкіряк

     

    Невдовзі виконувач обов’язків очільника ДСНС України Зорян Шкіряк повідомив, що вогонь у бік ЧАЕС уже не йде — його вдалося зупинити на цьому напрямку, хоча відзначав, що сильний вітер утруднює гасіння, роздмухуючи полум’я. Шкіряк повідомляв, що площа пожежі складає 320 гектарів.

     

    Читайте також. Полум’я йде у бік ЧАЕС — очільник МВС повідомив, що площа пожежі у «Чорнобильській пущі» росте

     

    По тому глава МВС Арсен Аваков заявив, що пожежа розгорається, її площа вже становить 400 гектарів. Полум’я вітер несе у бік Чорнобильської атомної електростанції.

    Змінено користувачем Gusar
    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    Есть какая информация подробней?

    что в Броварах дозиметры показывают например ДП5 http://i.piccy.info/i9/2611c8a7633cd67ce8508fdbaccbb388/1430247291/35920/902708/134432822_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2015-04-28-18-54/i9-8122096/478x349-r/i.gif Змінено користувачем Corel
    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    В Greenpeace назвали пожар возле Чернобыля катастрофическим

     

    http://korrespondent.net/ukraine/events/35...tastrofycheskym

     

    Площадь пожара в зоне отчуждения под Чернобылем превышает 10 тысяч гектаров. Об этом заявил руководитель лесного отдела Greenpeace Russia Алексей Ярошенко, передает Говорит Москва.

     

    "На данный момент в пределах 30-километровой зоны вокруг Чернобыльской АЭС, по всем меркам - катастрофический пожар. По нашим данным, его площадь сейчас превышает 10 тысяч гектаров. Эта оценка основывается на космических снимках. Официально пока такую площадь не признали. Пожар был как минимум частично поверхностный, то есть это наиболее сильный лесной пожар", - сказал Ярошенко.

     

    Он отметил, что в настоящее время дым распространяется в сторону Беларуси, в направлении Могилева, Бобруйска.

    "Судя по прогнозу погоды, завтра может повернуть дым в западном направлении, в сторону Минска. Опасность достаточно велика, это не худший возможный сценарий в чернобыльской зоне, но тем не менее очень опасен", - добавил эколог.

     

    Напомним, сообщение о пожаре на территории "Чернобыльской пущи" поступило около 12:54. На месте происшествия был развернут штаб пожаротушения. И.о. председателя ГосЧС Зорян Шкиряк сообщил, что пожарные не допустили распространения огня в сторону ЧАЭС, угрозы для объекта укрытия нет. Среди предварительных причин пожара в "Чернобыльской пуще" спасатели называют поджог.

     

    Отметим, огнем охвачено примерно 400 га леса в "Чернобыльской пуще", пожар распространялся в сторону ЧАЭС.

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    В Greenpeace назвали пожар возле Чернобыля катастрофическим

     

    http://korrespondent.net/ukraine/events/35...tastrofycheskym

    Якщо ця тема не фейк то чому сьогодні на вулицях повно дітей, зверніть увагу на дитячі садочки всі діти гуляють на територіях дитячих садків, як колись в 1986 році після аварії ніхто не знав, що відбулась така небезпечна аварія на ЧАЕС, люди масово виходили на майські свята демонтстрацію, відпочивали на природі під сильним небезпечним радіоактивним фоном. Невже минуле не стало уроком для нового покоління. Людина це ж розумна істота (лат. Homo sapiens) вона ж повинна розуміти і реагувати на небезпеку, якщо вона насправді є?!
    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    ×
    ×
    • Створити...

    Важлива інформація

    Використовуючи цей сайт, Ви погоджуєтеся з нашими Умови використання, Політика конфіденційності, Правила, Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань..