Перейти до змісту
  • Internet
  • Скорость беспроводной передачи данных увеличится в десять раз


    Crime

    Рекомендовані повідомлення

     

     

    Более полутора десятков известных компаний сформировали альянс Wireless Gigabit (WiGig), задачей которого является разработка нового стандарта беспроводной связи ближнего радиуса, обеспечивающего высокую пропускную способность канала передачи данных.

     

    Новый стандарт, как сообщается, будет использовать нелицензируемый частотный диапазон 60 ГГц и обеспечит возможность обмена информацией между устройствами на гигабитных скоростях. Иными словами, пропускная способность канала связи вырастет как минимум в десять раз по сравнению с широко распространенными сегодня технологиями беспроводной передачи данных.

     

    Предполагается, что стандарт WiGig будет использоваться для связи компонентов домашних развлекательных систем, персональных компьютеров, гаджетов и пр. Радиус действия беспроводной сети, основанной на новой технологии, будет ограничен несколькими метрами: разработчики обещают возможность покрытия в пределах комнаты.

     

    В состав альянса WiGig вошли такие известные компании, как Broadcom, Dell, Intel, LG Electronics, Microsoft, NEC, Nokia, Panasonic, Samsung и др.

     

    Первый вариант спецификации WiGig может быть готов ближе к концу года. О предполагаемых сроках коммерциализации технологии ничего не сообщается.

    AzzY> ща фразу вычитал великолепную AzzY> типа, от клиента претензия AzzY> "Два клика это много, оптимизируйте."

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    WiMAX від англ. Worldwide Interoperability for Microwave Access Стандарт IEEE 802.16 — стандарт безпровідного зв'язку, що забезпечує широкосмуговий зв'язок на значні відстані зі швидкістю, порівняною з кабельними з'єднаннями.

     

    У загальному вигляді WiMAX мережі складаються з наступних основних частин - базових і абонентських станцій, а також обладнання, що зв'язує базові станції між собою, з постачальником сервісів і з Інтернетом.

     

    Для з'єднання базової станції з абонентською використовується високочастотний діапазон радіохвиль від 1,5 до 11 ГГц. В ідеальних умовах швидкість обміну даними може досягати 70 Мбіт / с, при цьому не вимагається забезпечення прямої видимості між базовою станцією і приймачем.

     

    Як вже говорилося вище, WiMAX застосовується як для вирішення проблеми «останньої милі», так і для надання доступу в мережу офісним та районним мережам.

     

    Між базовими станціями встановлюються з'єднання (прямої видимості), що використовують діапазон частот від 10 до 66 ГГц, швидкість обміну даними може досягати 120 Мбіт / c. При цьому, по крайній мірі одна базова станція підключається до мережі провайдера з використанням класичних дротових з’єднань. Однак, чим більше число БС підключено до мереж провайдера, тим вища швидкість передачі даних і надійність мережі в цілому.

     

    Структура мереж сімейства стандартів IEEE 802.16 схожа із традиційними GSM мережами (базові станції діють на відстанях до десятків кілометрів, для їх встановлення не обов'язково будувати вежі - допускається установка на дахах будинків при дотриманні умови прямої видимості між станціями)

     

    ©wiki

     

    (можливо не по темі, але це аналог wigig)

    Змінено користувачем АбРикосКо
    http://dl.dropbox.com/u/5006304/trolls.gif

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    ×
    ×
    • Створити...

    Важлива інформація

    Використовуючи цей сайт, Ви погоджуєтеся з нашими Умови використання, Політика конфіденційності, Правила, Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань..