Перейти до змісту
  • Internet
  • Google.ua


    admin

    Рекомендовані повідомлення

    отже, рішення по google.ua, винесене майже два місяці тому, з'явилося в реєстрі.

     

    позивач: Google Inc.

    відповідач1: Товариство з обмеженою відповідальністю "ГОУ ОГЛЕ"

    відповідач2: Товариство з обмеженою відповідальністю "Хостмайстер"

    № справи: 12/25

    Господарський суд Києва - рішення від 03 лютого 2009

    (№ у реєстрі: 3218041)

     

    "ВИРІШИВ:

     

    1. Позовні вимоги компанії “Гугл Інк.” (Google Inc.) задовольнити повністю."

     

    рішення епохальне: по-перше, тому що це перше рішення щодо домену 2-го рівня в .UA; по-друге, тому що це гугл; і по-третє, тому що це arguably найкрасивіша історія сквотингу в .UA.

     

    текст рішення, крім реєстру, можна також знайти тут

     

    відповідач-1 (ТОВ "ГОУ ОГЛЕ") "відзив на позовну заяву не надав, представника в судове засідання ... не направив". тому ТМ "гоу огле"-кохаймось у рішенні жодним чином не фігурує, що, здається, позбавило його початково очікуваної родзинки.

     

    дещо дивує позиція Хостмайстеру (наскільки можна судити з викладу в рішенні). те, що ХМ був у справі неналежним відповідачем - зрозуміло будь-кому, хто собі приблизно уявляє світову практику доменних спорів. але ХМ не заперечував лише проти "неналежності" себе як відповідача-2 - а натомість просив суд "відмовити в позові Позивачеві повністю". принаймні, так написано в рішенні.

     

    на цей момент домен все ще редиректить на кохаймось.

     

    Cьогодні, після публікації в Комерсант-Україна, де повідомляється про апеляцію ТОВ "ГОУ ОГЛЕ" на рішення Господарського суду Києва з посиланням на слова Олега Богатова, стало можливим вважати, що про апеляцію відомо "квазі-офіційно" (адже формально слова Богатова - все-таки не є заявою відповідача, ТОВ "ГОУ ОГЛЕ") - з публічних джерел.

     

    Як зазначено там же, представник Google в Україні Дмитро Шоломко від коментарів утримався.

     

    Цікаво. Якщо:

    а) рішення суду першої інстанції офіційно оприлюднено у державному реєстрі; і

    б) про апеляцію (принаймні умовно, до публікації на сайті комерсанту) досі не було жодних явних офіційних відомостей -

     

    то чому б Гуглу не розставити крапки над і в офіційному прес-релізі?

     

    Або, можливо - передбачаючи, що рішення все одно буде оприлюднено - такий прес-реліз було доречно підготувати ще раніше?

     

    Адже вчора тисячі людей зробили не зовсім коректний (хоча і не зовсім некоректний), та цілком зрозумілий висновок: якщо є рішення - значить, "гугл отсудил" домен.

     

    Хоча, зі свого боку розставляючи крапки над і - на dot-ua.blogspot.com вчора ніде не було зазначено ;) що Google саме "отсудил" домен. Було написано власне про факт наявності рішення і його доступності у державному реєстрі.

     

    Що ж стосується апеляції і інших цікавих моментів цієї справи - в публікаціях на dot-ua.blogspot.com автор надає перевагу відомостям, отриманим з офіційно доступних джерел ;)

     

    Натомість те, що рішення не набрало законної сили - зовсім не означає, що прозорість судочинства не поширюється на справи, які перебувають в поточному розгляді.

     

    Змінено користувачем administrator
    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    ×
    ×
    • Створити...

    Важлива інформація

    Використовуючи цей сайт, Ви погоджуєтеся з нашими Умови використання, Політика конфіденційності, Правила, Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань..