Перейти до змісту
  • Кіно
  • Новини


    renard

    Рекомендовані повідомлення

    Сюжет для Ялти

    Ялтинська кіностудія, вік якої налічує рівно сто років, відновлює власне кіновиробництво й тому спільно з Міністерством культури і туризму України, Асоціацією продюсерів України, Українською медійною групою та за участи КІNО-КОЛА ініціює національний конкурс сценаріїв для широкоформатних і телевізійних фільмів тривалістю 90-120 хвилин. У цьому заході, що його побудовано на інноваційній технології роботи з конкурсантами, можуть брати участь автори, які живуть на території не тільки України, а й інших держав.

    Нижче пропонуємо ознайомитися з умовами конкурсу...

     

    Конкурс проходитиме від 1 травня до 10 вересня 2006 року.

    Приймаються тексти українською та російською мовами.

    Основне завдання конкурсу: виявити нові імена в кінодраматургії, сформулювати нові ідеї, відкрити нових героїв, нові теми для вітчизняного кінематографа. У назві конкурсу закладено ідею того, що Південний берег Криму і Ялта за своїми природними можливостями дозволяють фільмувати практично будь-які історії в розумінні часу, місця й жанру, а виробничі потужності Ялтинської кіностудії дають змогу продукувати якісне телевізійне й широкоформатне кіно.

    Інноваційність конкурсу полягає в особливому порядку його проведення та в декотрих акцентах, що на них звертаємо увагу конкурсантів.

     

    Особливість перша

    Ми не обмежуємо сценаріїв, що їх нам надсилають, у жанровому плані. Однак найдужче впродовж найближчих двох років кіновиробництва організаторів конкурсу цікавитимуть сучасні історії в таких жанрах: – романтичні курортні комедії;

    – шахрайські авантурні фільми;

    – містичні трилери;

    – музичні ігрові фільми.

     

    Музичні фільми – це теж зазвичай романтичні комедії, однак ми виводимо їх в окремий пункт списку, бо розглядаємо цей жанр як інноваційний спосіб розкрутки молодих чи нових виконавців у традиційних, а також рідкісних для України музичних напрямах, як-то гіп-гоп, Р’н’Б, соул. Саундтрек фільму может бути частиною альбому, який вийде вслід за ним.

     

    Особливість друга

    Ми живемо в динамічний, однак доволі інфантильний час, і тому організаторів конкурсу не цікавить "герой-розмазня". Вважаємо, що героєм чи героїнею сучасної успішної історії повинна бути харизматична, весела, магнетично-приваблива людина, яка полонить і закохає в себе глядача, стане об’єктом для наслідування.

     

    Особливість третя

    У справжнього героя не може бути історії плавної чи бідної на події. Глядач має від першого до останнього кадру фільму забути про свої повсякденні справи й цілком зануритися у світ карколомних та неочікуваних сюжетних поворотів.

     

    Переможці конкурсу „Сюжет для Ялти” одержують Головний приз – вони підпишуть контракт із Ялтинською кіностудією про запуск свого сценарію у виробництво. Сума контракту залежатиме від бюджету всього проекту і в будь-якому випадку не виявиться меншою за 15 тисяч гривень. Цим наш захід відрізняється від решти сценарних конкурсів. Наші переможці матимуть змогу не просто заробити гроші літературною працею, а й змінити своє життя і стати учасниками зйомок ігрового кіна за своїм сценарієм.

     

    Попередньо Ялтинська кіностудія розраховує підписати контракти з 10 переможцями в різних жанрах, але якщо кількість якісних літературних сценаріїв перевищить наші сподівання, цю цифру буде збільшено.

     

    Журі конкурсу

    Голова журі: Роман Балаян. Члени журі: генеральний директор Ялтинської кіностудії Дмитро Таран, письменниця і сценарист Алла Сніцар, президент Асоціації продюсерів України Олексій Сєрков, генеральний директор Української медійної групи Микола Шевченко, головний редактор KINO-KOЛА Володимир Войтенко, члени Експертної ради Міністерства культури і туризму України.

     

    Конкурс проводиться у три етапи.

     

    Перший (тестовий) тур конкурсу

    Перший етап офіційно починається 1 травня і триває три тижні, до 21 травня.

    Завдання авторів: до 21 травня надіслати на електронну адресу studio@yaltafilm.соmневеликі оповідання на задані теми, обсягом не більше двох-трьох сторінок, у яких обов’язково потрібно розповісти коротку закінчену історію з композицією, енер?етикою, діалогами – все має бути виконано згідно з усіма законами драматургії. Із цих текстів стане зрозуміло, хто з конкурсантів може тримати в напрузі від експозиції до розв’язки, хто здатен працювати з діалогами, в кого виходить характеризувати героя дією.

     

    За цими короткими формами експертне журі виголосить свій присуд щодо того, хто з учасників має здібності до сценарного ремесла. Аналіз надісланих історій триває до 1 червня. Відібрані журі оповідання друкуватимуться на інтернет-сторінках Національного кінопорталу KINOKOLO.UA. Також тут буде опубліковано список учасників конкурсу, які пройшли у другий тур. Усім, хто пройде відбірковий тестовий тур, буде розіслано відповідні тексти договорів між ними та Ялтинською кіностудією.

     

    Другий тур конкурсу

    Другий тур – це написання впродовж місяця детального поепізодного синопсису свого фільму, що його конкурсант хотів би побачити на екрані. Головна мета туру – створити таку історію, що може бути максимально цікава глядачеві – коли він од першого до останнього кадру майбутнього фільму не зможе відірватися від екрана. Головне – це дія на екрані та участь героїв у конфлікті, логічна вивіреність і переконливість подій.

     

    Прийом синопсисів триватиме до 1 липня, аналіз текстів проводитиметься до 10 липня, після чого журі підіб’є підсумки цього конкурсу, оприлюднить списки переможців і оголосить третій тур.

     

    Третій тур конкурсу

    Третій тур – це написання повноцінного сценарію, що його може бути взято до виробництва. Головна мета туру – створення яскравих харизматичних образів головних і другорядних героїв, які можуть закохати в себе глядачів, викликати ненависть, заздрощі, захват та інші почуття, заради яких люди ходять у кіно. Підсумки цього туру й усього конкурсу буде підбито на спеціальному кінематографічному заході на початку вересня, куди запросять ЗМІ, кінокомпанії, продукційні компанії, партнерів та друзів Ялтинської кіностудії і де переможці та учасники конкурсу підпишуть контракти стосовно продажу прав на екранізацію своїх сценаріїв і одержать призи...

     

    kinokolo.ua

    ~

    Массовый век порождает массового человека (с) Д.Томас

    ~

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    ×
    ×
    • Створити...

    Важлива інформація

    Використовуючи цей сайт, Ви погоджуєтеся з нашими Умови використання, Політика конфіденційності, Правила, Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань..