Перейти до змісту
  • Спорт в Україні
  • ФК Динамо Киев


    Рекомендовані повідомлення

    ФК "Динамо" (Киев) основан в 1927 году Сергеем Барминским и Николаем Ханниковым. Как и московское "Динамо" ни разу не вылетал из высшей лиги чемпионата СССР.

     

    Является самым титулованным клубом СССР и Украины. Среди побед "Динамо" - два Кубка Кубков (1975, 1986), Суперкубок УЕФА (1975), 13 чемпионств СССР (1961, 1966, 1967, 1968, 1971, 1974, 1975, 1977, 1980, 1981, 1985, 1986, 1990), 12 чемпионств Украины (1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2003, 2004, 2007), девять Кубков СССР (1954, 1964, 1966, 1974, 1978, 1982, 1985, 1987, 1990), девять Кубков Украины (1993, 1996, 1998, 1999, 2000, 2003, 2005, 2006, 2007), три Суперкубка Украины (2004, 2006, 2007), четыре Кубка чемпионов Содружества (1996, 1997, 1998, 2002).

     

    украинского футбола играет на стадионе "Динамо" имени Валерия Лобановского, вмещающем 16873 зрителя. Арена названа в честь выдающегося тренера, который привел киевский клуб к многим победам на европейском и внутреннем уровнях.

     

    Президент клуба - Игорь Суркис (c 2002 года), младший брат президента Федерации футбола Украины Григория Суркиса. Братья кроме ФК "Динамо" владеют акциями промышленно-финансового концерна "Славутич", телерадиокомпании "ТЕТ", ЗАО "Киев-Код", инвестфондами "Джерело", "Добробут" и "Надежда", контролируют страховую компанию "Алькона" и т.д.

     

    Титульный спонсор клуба - Приватбанк.

     

    Другие спонсоры - Eurolab, Adidas, IP Telecom, Unitrade, КИЇВСТАР, hama, Mitsubishi, UK Sport & Event Management, Борис.

     

    Последние трансферы: Сергей Кравченко ("Ворскла", Украина, свободный агент), Гильерме ("Крузейро", Бразилия, 7 миллионов долларов плюс Клебер), Малхаз Асатиани ("Локомотив", Грузия, аренда).

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    "Динамо" - хозяин матча за Суперкубок Украины

     

    17 июня 2009

     

    В Доме футбола Федерации футбола Украины путем жеребьевки определилась команда-хозяин Суперкубка Украины 2009/10. Пусть и номинально, принимать полтавскую «Ворсклу» на сумском стадионе «Юбилейный» будет киевское «Динамо».

     

    Согласно регламенту, принимающая сторона имеет первоочередное право выбора раздевалок, половины поля для разминки, тренерской лавки, цвета формы и других, по большому счету, формальностей. Победителя же определил игра, которая состоится 11-го июля.

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    Лучшим игроком сезона-2008/09 по оценкам, которые «СЭ» выставлял футболистам в каждом матче, стал полузащитник «Динамо» Александр Алиев. Он оставил позади партнера по атаке Артема Милевского и капитана «Шахтера» Дарио Срна. Сразу бросается в глаза, что обобщающее мнение представителей спортивного издания почти не идет вразнобой с мнением наставников и капитанов шестнадцати элитных клубов страны. «Золото», «серебро» и «бронзу» в обоих конкурсах разделили между собой лидер «Шахтера» и атакующая связка «Динамо». Правда, изменения в топ-тройке все же произошли.

     

    Дарио Срна, которого короновали главные тренеры и их ближайшие помощники, согласно мнению журналистов «СЭ» сохранил место среди призеров, но перешел на третью позицию с оценкой 6,06. А вот Александр Алиев и Артем Милевский опередили своего коллегу по украинскому чемпионату, и каждый из киевлян поднялся на одну ступень выше. Средний балл лучшего динамовского нападающего - 6,13 вывел его на второе место среди отмеченных нами футболистов Украины. А лучшим игроком лиги по версии «СЭ» стал его друг и верный подносчик снарядов, не участвовавший только в четырех из 30 туров чемпионата. Его средний бал перевалил за 6,15. Это значит, что за каждое появление на поле он получал от «СЭ» неизменно хорошую оценку. Семь раз 24-летний хавбек попадал в символическую сборную тура. При этом сделал семь голевых передач и забил тринадцать голов. Не будучи форвардом, он нанес столько же результативных ударов, сколько лучший снайпер «Динамо» Исмаэль Бангура. Алиев уступил гвинейцу лишь по дополнительному показателю - «голы, забитые с пенальти».

     

    Статистика беспристрастна. Ее в себя не влюбишь даже после выигрыша вожделенного евротурнира. И никуда не денешься - «Динамо» 18-й чемпионат Украины удался, как говорится, на все сто. Ведомая Юрием Семиным команда прошла сезон-2008/09 без сучка и задоринки. Не мудрено, что в десятке лучших средних оценок за сезон сразу шесть принадлежат футболистам, защищающим динамовскую честь. И, тем более, ничего удивительного, что лидеры клуба возглавили рейтинг нашей газеты.

     

    Обсуждая игру Александра Алиева в завершившемся сезоне, мы с коллегами сошлись во мнении, что ему, к сожалению, в ушедшем сезоне не удалось блеснуть гранями своего мастерства почти ни в одном из матчей сборной. Не назовешь его самой влиятельной фигурой в динамовской еврокампании, хотя гол со штрафного в гостях в ворота «Порту» до сих пор радует воспоминания украинских болельщиков. Но в чемпионате Украины он стал настоящей грозой оборонительных порядков пятнадцати оппонентов «Динамо». Алиев проявил себя ценнейшим командным игроком. Львиная часть его передач была точными и своевременными. Штрафные удары превратились в кошмар для вратарей премьер-лиги. Он хитро финтил и вынуждал противников фолить на себе. По совокупности качеств, которые динамовская «восьмерка» проявлял с завидной стабильностью на протяжении всего чемпионата он, безусловно, достоин звания «Лучший игрок года». Так считают журналисты газеты, ставшей в свою очередь лауреатом общенациональной программы в Украине «Человек года».

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    Вниманию представителей СМИ

    Ко взаимному, надеемся, удовольствию и интересу во вторник, 23 июня с.г., на тренировочной базе киевского «Динамо» в Конча-Заспе состоится День открытых дверей для СМИ, приуроченный началу подготовки команды к очередному сезону.

     

    Вы сможете пообщаться с главным тренером команды Валерием Газаевым, его ассистентами, игроками команды и генеральным директором клуба Резо Чохонелидзе. Время начала Дня открытых дверей будет сообщено в воскресенье, 21 июня с.г.

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    • 2 місяця через...

    Валерій Газзаєв: "Ми маємо прагнути до найкращих в Європі команд"

     

    28 серпня 2009

     

    Сьогодні в конференц-залі заміської бази «Динамо» в Кончі-Заспі відбулася прес-конференція за участю головного тренера команди Валерія ГАЗЗАЄВА. Тема для спілкування з Валерієм Георгійовичем була більш ніж актуальною, а саме – підсумки жеребкування групового турніру Ліги чемпіонів, що відбулося вчора ввечері, та підготовка команди до старту в турнірі.

     

    - Я гадаю, в цілому наша група відповідає всім статусам проведення Ліги чемпіонів, оскільки наші суперники є чинними чемпіонами своїх країн. На мій погляд, у нас одна з найсильніших груп. Упевнений, буде великий інтерес. Кожна команда буде прагнути вирішувати свої завдання, а саме – вихід до плей-офф турніру.

     

    - Валерію Георгійовичу, «Рубін», у порівнянні з минулим роком, став сильніший чи слабший?

     

    - Гадаю, «Рубін» став стабільнішим. Минулого року казанці стали чемпіонами, в цьому команда лідирує в національній першості. Стабілізувався склад, стабілізувалася гра. Нічого випадкового не буває, і випадково чемпіонами не стають. В цілому, вважаю, команда додала в стабільності та підсилилася напередодні старту в Лізі чемпіонів, тому «Рубін» я вважаю таким же серйозним суперником, як і «Барселону» з «Інтером». Ми відповідально готуватимемося до всіх матчів, незалежно від традицій і статусу клубу. До всіх суперників необхідно ставитися з усією шаною та відповідальністю.

     

    - У «Рубіні» виступав Сергій Ребров, з «Барселоною» сьогодні зіграє донецький «Шахтар» в матчі за Суперкубок УЄФА. Вам пощастило, що є люди, в кого можна дізнатися більше інформації про майбутніх суперників…

     

    - Гадаю, в нас і без того достатньо інформації. Більше того, найближчим часом ми зберемо найсвіжішу інформацію – Олег Лужний та Володимир Шевчук обов'язково переглянуть особисто матчі за участю наших суперників. В цілому, гадаю, ту ж «Барселону» всі шанувальники футболу знають достатньо добре, як і «Інтер», але, безумовно, перед початком сезону в командах відбулися зміни, що необхідно враховувати.

     

    - Ви говорили, що стиль гри «Динамо» має бути схожим на гру «Барселони». Чи не здається вам символічним, що до нас у групу й потрапили саме каталонці?

     

    - Я не казав, що ми маємо бути схожими на «Барселону», оскільки в кожної команди має бути власний стиль гри. Проте, ми всі маємо прагнути до тих команд, які стають найкращими в Європі, оскільки вони є законодавцями моди в сучасному футболі. У «Динамо» має бути власний стиль, який відповідав би всім сучасним вимогам футболу, – як у командному плані, так і в індивідуальному.

     

    - Чи можна сказати, що для вас «Барселона» – це еталон сучасного футболу?

     

    - Якщо брати до уваги минулий сезон, то, напевно, так. Команда виграла все на національному рівні, виграла Лігу чемпіонів, а багато гравців стали чемпіонами Європи в складі національної збірної Іспанії. Все це дозволяє сказати, що на сьогодні «Барселона» справді є найкращим клубом у світі.

     

    - Чи розглядаєте ви кандидатуру Мандзюка на лівий фланг захисту у зв'язку з травмами Ель Каддурі та Несмачного?

     

    - Віталій тренується в загальній групі нарівні з усіма. Оскільки в нас висока конкуренція в команді, в нас не було можливості випускати його на поле в стартовому складі. Проте, у кожного є шанс, і йому він буде обов'язково наданий найближчим часом.

     

    - З'явилася інформація про те, що «Динамо» активізувало спроби отримати Андрія Шевченка у зв'язку з тим, що він не потрапив до заявки «Челсі» на Лігу чемпіонів…

     

    - Журналісти достатньо часто користуються чутками, але я звик довіряти реальним речам. Якщо найближчими днями Шевченко з'явиться тут, тоді можна буде щось обговорювати. Але те, що нам в найближчі три дні необхідно буде підсилитися, – це факт.

     

    - На які позиції планується підсилення?

     

    - Позиції гравців атаки та оборони. Сподіваюся, що найближчим часом спорожніє наш лазарет. Завтра після реабілітації прилітає Алієв і, сподіваюся, з наступного тижня займатиметься в загальній групі, за тиждень також повернеться Кравець. По суті, залишаться лише Михалик та Ель Каддурі. Ми всі чекаємо на повернення Тараса, який зможе розпочати повноцінні тренування наприкінці вересня – на початку жовтня, а Бадр напевно повернеться вже наступного року. В цілому, вважаю, в команді достатньо позитивна ситуація з погляду кадрового питання, і, гадаю, до перших матчів Ліги чемпіонів ми зможемо підготуватися достатньо добре.

     

    - Ви вже розробляли стратегію на турнір? Скільки очок розраховуєте набрати в протистоянні з «Барселоною» та «Інтером»?

     

    - Розраховуємо набрати стільки очок, щоб пройти до наступного етапу турніру. В цілому, думаю, 9-10 очок має вистачити, щоб вийти з групи. Проте, передбачити, як буде складатися турнірна ситуація, складно. Були випадки, коли команди, набравши чотири очки, виходили до плей-офф, але є й такі, коли команда з 10 очками не могла подолати груповий турнір. В цілому, я вважаю, в нас достатньо хороший календар, і все залежатиме від загальної націленості гравців і тренерів клубу.

     

    - Враховуючи ваші особливі стосунки з московським ЦСКА, хотіли ви потрапити до однієї групи з «армійцями»?

     

    - Внутрішньо, гадаю, ані я, ані представники ЦСКА не хотіли потрапити до однієї групи. І можу чесно сказати, що ми в особистих розмовах навіть не обговорювали цю тему. Напевно, це було б правильно, оскільки я бажаю як «Динамо», так і ЦСКА виходу до плей-офф. Але, бачите як, – «армійців» замінив казанський «Рубін».

     

    - Коли ви тренували ЦСКА, вас критикували за надмірну довіру до братів Березуцьких – мовляв, футболісти не відповідають рівню команди, погано поводяться з м'ячем і т.д. Зараз спостерігається аналогічна реакція на вашу довіру Хачеріді. На ваш погляд, чи багато спільного у братів і Хачеріді? Чи займаєтеся ви вихованням Євгена з приводу його не завжди адекватних дій – як, наприклад, в останньому матчі з «Ворсклою»? Адже в Лізі чемпіонів подібні жести на адресу лайнсмена не прощатимуть…

     

    - Дуже хороше й актуальне питання. Хочу сказати, що будь-якому молодому гравцю необхідно довіряти, оскільки він просто зупиниться в професійному зрості. Звичайно, він припускатиметься тактичних і технічних помилок. Я буду задоволений, якщо Женя досягне рівня братів Березуцьких, які виграли достатньо титулів у складі клубу й є основними гравцями національної збірної Росії. Кілька років тому, справді, така критика мала місце, але тільки тренер, який із ними працює щодня, знає перспективи і потенціал своїх гравців. Мені доводилося багато розмовляти з ними, оскільки преса просто знищувала їх, щоб вони не втрачали віру в свої сили і продовжували працювати нарівні з усіма. На щастя, все склалося добре, і я впевнений, що й у Хачеріді все складеться. Але я з вами абсолютно погоджуюсь, що його необхідно виховувати – і в моральному, і в професійному, і в людському плані. Він молода людина, азартна, інколи емоції б'ють через край, але їх необхідно тримати при собі. Адже, справді, будь-яка подібна витівка, на яку у внутрішньому турнірі не звернули увагу, в Лізі чемпіонів може стати фатальною. Гадаю, він також це розуміє, прагне покращувати свою поведінку і гру. Відразу на високому рівні виходить заграти в одиниць, але це в більшості своїй таланти, футбольні генії – такі як Шевченко, який заграв у 17-18 років.

     

    Проте, вважаю, зараз у нас в команді дуже хороша молодь. Хотів би відзначити тих хлопців, які в складі юнацької збірної України стали чемпіонами Європи, і зараз залучаються до тренувань з основною командою. Скажу більше – вони можуть реально конкурувати за місце у складі. Але їм всім необхідно довіряти і давати грати. На жаль, не завжди у тренера буває така можливість, оскільки на даний момент у нас в команді близько 24-х польових гравців. Конкуренція достатньо висока, і коли молодим футболістам надається шанс проявити себе, вони мають ним скористатися.

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    • 7 місяців через...
    Бред сейчас, а не Динамо. Игроки Валерку травят. Скоро новый тренер будет.

    все так странно и красиво

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    Бред сейчас, а не Динамо. Игроки Валерку травят. Скоро новый тренер будет.

    Та если менять тренеров каждый год то Динамо и дальше будёт играть так же как и щас,нужна стабильность,дать врёмя газаеву еще хотябы 2 сезона,вон цыган у шахтёра сначала тоже не блестал а потом КУЕФА выиграл))
    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    чёт Динамо не радует в последних играх,хотя вот ток с харьковчанами порадовали,а так не оч((

    Мне известно о тебе всё))) Я знаю все твои мысли.......

    Ну, давай!...Загадывай желание!))

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    Гнать надо Газаева!И дело не только в результатах Динамо,да ещё и на Алиева ему пофиг,потеряли хорошего футболиста и з Сабличем тоже не красиво он поступил,все поступки говорят об одном!!
    Manchester United :)
    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    Ну пока братья Суркисы и дальше будут судей подкупать или ставить им условия свои, то Динамо в Украине будет чемпионом.... Хотя ето ничуть не улучшает имидж команды, наоборот показывает, что сама команда не может достичь результата..
    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    Ну пока братья Суркисы и дальше будут судей подкупать или ставить им условия свои, то Динамо в Украине будет чемпионом.... Хотя ето ничуть не улучшает имидж команды, наоборот показывает, что сама команда не может достичь результата..

    если бы Суркис продал бы Динамо,мож тогда б и был толк,а сейчас ничего не будет)пока он будет во главе.....)

    Мне известно о тебе всё))) Я знаю все твои мысли.......

    Ну, давай!...Загадывай желание!))

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    Ну пока братья Суркисы и дальше будут судей подкупать или ставить им условия свои, то Динамо в Украине будет чемпионом.... Хотя ето ничуть не улучшает имидж команды, наоборот показывает, что сама команда не может достичь результата..

    У тебя есть доказательства, того что они покупают судей??? Если каждую ошибку в сторону Динамо и Шахтера так воспринимать, то просто можно эти 2 клуба распустить. И тогда не будет этих разговоров... Если они на голову выше остальных клубов..

    Ну да удаленнее Девича МЕГО не справедливое, но даже если б металист этот матч выиграл особо не чего не изменилось.. Даже если б метал взял 2 место(по окончании сезона) по большому счету не чего не изменило.. Потом обратно Мирон Маркевич плакался, что не хватает ему лавочки...

    А уйдут ДК и шахтер и кто будет в Европе играть???

    Змінено користувачем s3rious
    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    ×
    ×
    • Створити...

    Важлива інформація

    Використовуючи цей сайт, Ви погоджуєтеся з нашими Умови використання, Політика конфіденційності, Правила, Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань..