Перейти до змісту
  • Туризм та подорожі
  • Норми переміщення предметів громадян через митний кордон України


    Рекомендовані повідомлення

    I. Ввезення / вивезення валюти громадянами.

    Фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити з України готівку в сумі до 10000 євро – без письмового декларування митному органу, а в сумі, що перевищує 10000 євро – за умови письмового декларування в повному обсязі та наявності документа про зняття готівки з рахунків банків.

     

     

     

    II. Вивезення дорогоцінних металів та культурних цінностей.

    1. Вивезення громадянами за межі України виробів з дорогоцінних металів та каміння здійснюється з обов’язковим письмовим декларуванням. Якщо сукупна вартість цих виробів перевищує 200 євро, то вивезення їх громадянами здійснюється за погодженням з Міністерством фінансів України.

     

    2. Вивезення за межі митної території України культурних цінностей здійснюється на підставі свідоцтва на право вивезення культурних цінностей.

     

     

     

    III. Ввезення продуктів харчування та ліків.

     

    1. Громадянам дозволяється ввозити на митну територію України:

     

    а) горілчані вироби – 1 л, вино – 2 л, пиво – 5 л, тютюнові вироби - 200 г ;

     

     

     

    б) продукти харчування на суму до 50 євро, що ввозяться:

     

    - в упаковці виробника, - у кількості 1 упаковка кожного найменування на одну особу;

     

    - без упаковки - у кількості 2 кг кожного найменування на одну особу;

     

    - як неподільний продукт, готовий до безпосереднього вживання, у кількості 1 одиниця кожного найменування на одну особу.

     

     

     

    в) незареєстровані лікарські засоби в кількості, необхідній на курс лікування, за умови подання наступних документів:

     

    - довідки лікаря із зазначенням діагнозу захворювання;

     

    - рецепту на даний лікарський препарат (з підписом і особистою печаткою лікаря, підписом відповідальної особи і круглою печаткою лікувальної установи).

     

     

    IV. Ввезення особистих речей громадян.

     

     

    Особисті речі, що ввозяться громадянами на митну територію України, усно чи письмово декларуються за бажанням власника таких речей або на вимогу посадової особи митного органу та не оподатковуються.

     

    Перелік предметів, віднесених до особистих речей громадян, визначений постановою Кабінету Міністрів України від 13.12.01 № 1652.

     

     

    V. Ввезення домашніх тварин.

     

    Живі тварини у разі ввезення на територію України підлягають обов'язковому декларуванню, а також державному ветеринарному контролю на кордоні України.

     

     

     

    VI. Ввезення товарів на митну територію України.

    Товари, ввезені громадянами на митну територію України, підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню залежно від їх вартості та ваги.

     

    Звільняються від оподаткування при ввезенні на митну територію України:

     

    - товари, сумарна митна вартість яких не перевищує 200 євро, а загальна вага не перевищує 50 кг;

     

    - горілчані вироби у кількості 1 л, вино – 2 л, пиво – 5 л, тютюнові вироби - 200 г, які ввозяться в особистому багажі громадянами;

     

    - особисті речі, що ввозяться (пересилаються) у разі переселення громадян на постійне місце проживання в Україну;

     

    - один механічний транспортний засіб на кожного повнолітнього громадянина у разі переселення на постійне місце проживання за умови, що він є власником такого транспортного засобу не менше року та за умови перебування такого транспортного засобу на обліку в країні постійного місця попереднього проживання не менше року;

     

    - транспортні засоби в кількості однієї одиниці та товари, що входять до складу спадщини за законом, відкритої за межами України на користь резидента, у разі підтвердження її складу органами, що вчиняють нотаріальні дії у країні її відкриття.

     

     

    VII. Переміщення транспортних засобів через митний кордон України.

     

    Тимчасове ввезення транспортних засобів на митну територію України дозволяється терміном до 1 року: громадянам-нерезидентам - без сплати податків і зборів, а громадянам-резидентам - після сплати ввізного мита та інших податків (зборів).

     

     

     

    Громадянам дозволяється терміном до 10 діб ввозити транспортні засоби з метою транзиту через територію України за умови письмового декларування та внесення на рахунок митного органу грошової застави. Грошова застава не вноситься за транспортні засоби, постійно зареєстровані в органах іноземних держав.

     

     

     

    Ввезені громадянами з метою вільного обігу транспортні засоби та окремі номерні вузли до них підлягають обов'язковому письмовому декларуванню та оподатковуються ввізним митом, податком на додану вартість, акцизним та іншими зборами.

     

    Громадяни можуть обрати один із способів митного оформлення ввезених з метою вільного обігу транспортних засобів:

     

    1) Завчасно (до ввезення транспортного засобу) оформити попередню декларацію для громадян у митниці за місцем свого проживання та сплатити необхідні податки і збори.

     

    2) Сплатити податки і збори за транспортний засіб у пункті пропуску при в’їзді в Україну, а потім доставити свій транспортний засіб до митниці за місцем проживання для оформлення вантажної митної декларації.

    http://copypast.ru/piu_ub/brinb92lftr.png

    http://nosmoking.dalsung.ru/20091229/175517/21/9/tsnavy/c.png

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    Гість
    Ця тема закрита для опублікування відповідей.
    ×
    ×
    • Створити...

    Важлива інформація

    Використовуючи цей сайт, Ви погоджуєтеся з нашими Умови використання, Політика конфіденційності, Правила, Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань..