Перейти до змісту
  • Новини
  • ШАЛЕНА ЕКСКУРСІЯ


    hipar

    Рекомендовані повідомлення

    ШАЛЕНА ЕКСКУРСІЯ

     

    У другій половині дня 31 жовтня у центрі міста наробили шуму кілька десятків молодих людей у жовтих хусточках, більшості з яких, до того ж, складно було спілкуватись не те що українською, а й російською. Вони бігали наввипередки, чіплялись до перехожих із різноманітними питаннями і пропозиціями… Як не дивно, серед них був і журналіст «Вістей».

     

    У п’ятницю Броварська МГО «Молодіжна рада міста» приймала делегацію з Вірменії – двадцять вірменських лідерів, що працюють з молоддю та громадами. Цей візит відбувся у рамках навчального проекту, що діє по всій Україні. Головні організатори – Ресурсний центр розвитку громадських організацій «ГУРТ» (Київ) за фінансової підтримки Академії розвитку освіти (США). Мета візиту – обмін досвідом. Програма включала в себе два основних заходи – власне, круглий стіл та знайомство з містом.

     

    http://borvisti.com.ua/foto//446_19.jpg

     

    На фото: До старту квесту лишились лічені хвилини.

     

    О 10.00 у приміщенні міського клубу, що на вул. Гагаріна, 6, зібрались понад сорок представників молодіжних організацій, включно з вірменськими делегатами, представники Київської облдержадміністрації, керівники відділів та управлінь Броварської міськради. На порядку денному – «Залучення громади до проведення ЄВРО – 2012», а саме, роль київського регіону у проведенні футбольного турніру, а також де та як шукати потенційних волонтерів під час організації суспільно важливих заходів, як залучати і молодь, і старших волонтерів.

     

    Та вже о 15.00 делегатів зібрали біля «свічки», що перед виконкомом. Ознайомити гостей з містом броварчани вирішили нестандартно – організували інтерактивно-розважальний квест. Квест – гра, в якій потрібно виконувати різні завдання, і тільки після виконання кожного із завдань можна отримати наступне – перемагає той, хто зробить це якісніше і швидше фінішує.

     

    Учасників поділили на команди по двоє гостей і одному місцевому в кожній. Всім роздали жовті косинки з написами «агент по впровадженню змін у місцевих спільнотах» – і недарма, як виявилось згодом, завдання гри були спрямовані на те, щоб виявити потреби місцевих жителів та розробити програму, щоб їх задовольнити.

     

    Коли дали старт, не всі одразу зметикували, що і як робити. Але вже за декілька хвилин учасники з азартом бігали наввипередки центром міста – не заважали ані підбори, ані ділові портфелі та костюми. Перше завдання: знайти місце, вказане на картинці – там мусив чекати агент з наступним завданням. І якщо літак у центрі парку виявили одразу, то на те, щоб знайти дівчину-агента, яка непримітно вмостилась на лавочці поблизу фонтана – в півсотні метрів від місця на картинці, знадобилось хвилин п’ятнадцять. Відмітка в маршрутному листі — і нове завдання. Несподіванка! Окрім листа з координатами наступного агента, учасники отримали ще по хустинці – треба в команду залучити четвертого гравця, просто з перехожих. Тут і стали в нагоді комунікаційні навички молодіжних лідерів, хоча завдання далося з потугами – дуже недовірливо ставились місцеві до дивної забавки та ще й за участі «ненаших».

     

    А потім опитування – що кому в місті не до вподоби. За підсумками опитування, треба було запропонувати вирішення якоїсь проблеми і заручитись підписами перехожих. Якщо правильно зазначити тему, підписи збирати не складно – журналіст «Вістей» пересвідчився в цьому сам, зібравши менш ніж за десять хвилин десять підписів на підтримку… облаштування громадських туалетів! З цим підписним листом треба було дістатись до… підказки бульйонний кубик. А потім Інтернет-кафе в «Терміналі» – щоправда, виникли проблеми з реєстрацією на сайті, і організаторам довелось по ходу змінювати правила. Це був передостанній етап – вже вечоріло. А на фініші учасників чекав сюрприз – частування від господарів кафе «У лісі». Між іншим, заступник директора цього закладу – теж вірменка, вона радо (рідною мовою) запросила земляків до столу.

     

    Євген КУЧЕРЕНКО

    Газета "Вісті. Бровари", №44 (446) від 6-12 листопада

    Змінено користувачем Хіпарь

    http://city.brovary.net/portal/uploads/1193400288/gallery_794_752_1297.png

    "Хто хоче - шукає можливості, а хто ні - причини" © Kорольов

    http://torrent.brovary.net/torrentbar/bar.php/2080.png

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    квест - классная идея, не ударили в грязь лицом))
    "Кто не работает - тот не ест. Сам ищи себе пропитание. Я? Ко мне это не относится. Женщины благородны по праву рождения" (С)
    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    ×
    ×
    • Створити...

    Важлива інформація

    Використовуючи цей сайт, Ви погоджуєтеся з нашими Умови використання, Політика конфіденційності, Правила, Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань..