Перейти до змісту
  • Загальні розмови
  • Електронна петиція: Про заборону і відмову від використання антибіотиків


    Рекомендовані повідомлення

    Доброго дня! помітив цікаву та дуже актуальну в сьогоденні петицію яка може вплинути на покращення здоровя  нашого та майбутніх поколінь. Прохання ознайомитись та підтримати.

    Дякую.

    По можливості зробіть розповсюдження даної петиції.

    _______________________________________________________________________

     

    _______________________________________________________________________

    Посилання на петицію: https://petition.president.gov.ua/petition/71020?fbclid=IwAR3ojHjvVccxWG7fjtvOXPSjF4tj_8T1CjZC8kQzDY9L2e_eghsmlZjg0Bs

    _______________________________________________________________________

    Про заборону і відмову від використання антибіотиків у птахівництві, тваринництві, рибництві, рослинництві й молочній промисловості України!

    Використання антибіотиків у сільському господарстві з профілактичною метою та в якості стимуляторів росту призвело до появи супербактерій, резистентних до антибіотиків (несприйнятливих до лікування антибіотиками) й передачі генів-переносників людині.

    За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я обсяг використованих у ветеринарії антибіотиків для продуктивних тварин, птиці та аквакультури на сьогоднішній день більш ніж в 2 рази перевищує обсяг лікарських засобів, що застосовуються в медицині, що веде до накопичення залишків ветеринарних препаратів у продуктах тваринництва і рибництва.

    Зростають масштаби несанкціонованого застосування антибіотиків для обробки призначених для тривалого зберігання і транспортування морепродуктів, морської риби, фруктів та овочів, в яких ці засоби не нормуються і, відповідно, не контролюються під час вступу на споживчий ринок.

    Згідно прогнозу Всесвітньої організації охорони здоров'я до 2050 року щорічна смертність через антибіотикорезистентність в Азіатському регіоні складе - 4 730 чоловік, Африці - 4 150 чоловік, Європі - 390 000 чоловік, Південній Америці - 392 000 осіб, Північній Америці - 312 000 чоловік , а сумарні втрати ВВП - 8% або близько 100 трильйонів доларів.

    В Україні ж немає жодної статистики, що свідчить про неконтрольоване застосування антибіотиків

    Поряд з очевидною користю від цілеспрямованого застосування антибіотиків як лікарських засобів, сьогодні доведено існування їх побічних негативних ефектів на організм:

    - формування антибіотикорезистентності до збудників харчових інфекцій, що позбавляє людину ефективних засобів лікування захворювань;

    - поширення збудників інфекційних захворювань зі зміненими властивостями та підвищеною агресивністю;

    - алергізація населення;

    - порушення мікрофлори шлунково-кишкового тракту.

    Винахід антибіотиків це прорив в медицині, але антибіотикорезистентність позбавить нас ефективних засобів лікування, що скоротить тривалість життя або в кращому випадку погіршить її якість. Просимо Вас не залишатися байдужими до цієї проблеми яка стосується кожного громадянина та загрожує здоров'ю наших дітлахів.

    Прошу підтримати петицію про заборону і відмову від використання антибіотиків у птахівництві, тваринництві, рибництві, рослинництві й молочної промисловості України.

     

    Посилання на коментар
    Поділитись на інші сайти

    ×
    ×
    • Створити...

    Важлива інформація

    Використовуючи цей сайт, Ви погоджуєтеся з нашими Умови використання, Політика конфіденційності, Правила, Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань..